Coaching

Wat is?

Veel mensen associëren coachen met het voeren van een goed gesprek. Professioneel coachen is echter een specifieke en gestructureerde vorm van begeleiding.

Specifiek omdat ik mijn werkvorm afstem op jouw leer- en ervaringsproces. Geen adviezen, maar onderzoekende vragen waardoor jij je eigen antwoorden en waarheid kan vinden. Hierbij maak ik ook gebruik van specifieke oefeningen en technieken die de integratie bevorderen. Een ambacht dus!

“Respond to every call that excites your spirit” (Rumi)

Heb je behoefte aan verandering of inzicht in dat wat je doet? Of HOE je het moet doen? Of waarom je doet wat je doet?

In het leven bouwen wij bepaalde gedragspatronen op. Dat zijn gewoontes die wij ons eigen hebben gemaakt op basis van normen, waarden en criteria. Deze conditioneringen stellen onbewust grenzen aan ons potentieel en belemmeren ontwikkeling. Herken je bijvoorbeeld het volgende?

  • Hoe kan ik mijn dromen waar maken?
  • Waarom ben ik niet gelukkig terwijl ik het zakelijk en privé goed heb?
  • Hoe kan ik mijn effectiviteit vergroten en meer successen behalen?
  • Welke richting wil ik op met mijn carrière?

 Overtuigingen

De gedragspatronen die wij dus in de loop van ons leven hebben ontwikkelt, zorgen onlosmakelijk ook voor nieuwe overtuigingen. Dus zaken waar je in gelooft en naar gaat handelen. Dat is tegelijk ook de manier waarop je naar de wereld kijkt en haar ervaart. Je eigen wereldbeeld. Daar is niets mis mee. Maar soms merk je dat jouw realiteit niet meer klopt met jouw waarheid! Datgene waar je altijd in geloofde of deed werkt niet meer. Met name daar waar samenwerking of verbinding gewenst is, kan dit lastig zijn. Bijvoorbeeld in een nieuwe baan, waar je dingen net even anders moet doen. Overtuigingen kunnen verschillen of soms zelfs botsen. Er ontstaat weerstand…wrijving. Je zit niet meer lekker in je vel, voelt je onrustig, chaotisch of ongelukkig…… Wat nu?

Het valt niet mee om iets waar je in gelooft, of wat je van jezelf gelooft, te veranderen. Herken je dit? Dan ben  je bij mij op het goede adres! 

Met behulp van specifieke en effectieve verandertechnieken begeleid ik je hierin zorgvuldig zodat je nieuwe stappen kan ontwikkelen.

JwZ Coaching & Consultancy staat geregistreerd bij ST!R, het kwaliteitsregister voor onafhankelijke en professionele begeleiders en confirmeert zich daarmee aan de regels van ST!R.